Informatie voor woningzoekende

Al onze beschikbare woningen zijn te vinden op onze website en deze wordt dagelijks aangepast.

 1. Je kan onbeperkt reageren op beschikbare woningen.
 2. Je kan onbeperkt de beschikbare en passende woningen bezichtigen.

Interesse na bezichtiging…hoe nu verder?

 1. Bij interesse na de bezichtiging, dien je de volgende dag voor 17 uur je interesse per mail kenbaar te maken.
 2. Indien de verhuurder ervoor heeft gekozen met jou een overeenkomst aan te gaan, dien je de volgende documenten ter inzage en beoordeling te overleggen:
  1. geldige legitimatie (paspoort of ID kaart of rijbewijs) EN
  2. Indien je in loondienst bent: drie recente loonstroken + printscreen van storting van je salaris + werkgeversverklaring
  3. Indien je als ZZP'er werkt: Inschrijving KVK, meest recente aangifte IB
  4. Indien je student bent: inschrijving school + garantstelling van ingezetene in NLD + diens loonstrook en diens legitimatie
 3. De inkomenseis verschilt per woning en is afhankelijk van de huurprijs.
 4. Na overleg met en akkoord van de eigenaar van de woning zal er een huurovereenkomst opgesteld worden en een privacy verklaring ondertekend door huurder, verhuurder en W voor Wonen.
 5. Bij elke woning geldt doorgaans een borg van 1 maand huur en een minimale periode van 1 (een) jaar. Een afwijkende periode kan alleen in overleg met verhuurder overeengekomen worden.
 6. De huur en borg dient op de betreffende rekeningen te zijn bijgeschreven voor de sleutel overgedragen zal worden.
 7. De sleuteloverdracht vindt doorgaans plaats in het verhuurde object. Er zal een inspectierapport opgemaakt worden zodat voor beide partijen helder de gebreken vastgesteld worden.
 8. De borg zal na opzegging en correcte oplevering van de woning en indien er geen huurachterstand is, retour gestort worden door de verhurende partij welke in de huurovereenkomst is aangemerkt als verhuurder. Een correcte oplevering houdt in dat er geen schade is aangebracht aan de woning en geen zaken gewijzigd zijn aan de woning zonder akkoord van de verhuurder. Alle woningen dienen met neutraal verfwerk (muren, plafonds, houtwerk) opgeleverd te worden als ook zonder schade aan bv laminaat vloer, tapijt, ramen etc.


Kun je W voor Wonen inschakelen voor een zoektocht naar een betaalbare woning?

W voor Wonen neemt geen zoekopdrachten aan.


Waar moet je nog meer aan denken bij het huren van een woning?

 1. Huurder is verplicht binnen een week na ontvangst van de door beide partijen ondertekende huurovereenkomst een huisvestingsvergunning aan te vragen bij de gemeente Den Haag. Huurder dient binnen 3 maanden na ingangsdatum van de overeenkomst een kopie van de vergunning aan verhuurder te verstrekken.
 2. Indien de woning over eigen gas- en/of elektra- en/of watermeter beschikt, zal je het abonnement op eigen naam aan dienen te vragen. Voor gas en elektra heb je vrij keuze. Voor water dien je je aan te melden bij DUNEA (www.dunea.nl)
 3. De kabel leverancier in Den Haag is : ZIGGO (www.ziggo.nl)
 4. Er zijn meerdere leveranciers die telefoon/tv/internet leveren via ADSL waaronder KPN (www.kpn.nl) , TELFORT (www.telfort.nl) , TELE2 (www.tele2.nl) , T mobile etc.
 5. Een parkeervergunning dien je aan te vragen bij GEMEENTE DEN HAAG AFDELING PARKEREN bij elk stadsdeelkantoor in Den Haag
 6. Elke gebruiker van zelfstandige woonruimte in Den Haag zal zelf aangeslagen worden voor de gemeentelijke belastingen per kalenderjaar. Informatie hierover vind je op www.denhaag.nl en www.hhdelfland.nl
 7. De standaard opzegtermijn is gelijk aan een volledige kalendermaand dus als je in de maand februari (maakt niet uit 1e, 18e of 27e) opzegt is de opeenvolgende kalendermaand dus maart je laatste huurmaand. Je bent dan per 1 april vrij van huurplicht
 8. Borg kan NIMMER gebruikt worden als betaling van je laatste huurmaand.